Bihulebetennelse

Er du mye plaget av bihulebetennelse? Bihulene er nesenes forlengede hulrom. Vi har fem bihuler, en i kinnene og resten ved siden av øynene og en bak nesen. Bihulene er laget slik at de beskytter øyne og hjerne mot traumer. Ved stadig gjentatt bihulebetennelse kan en såkalt endoskopisk bihuleoperasjon gjennom nese åpningene, være nødvendig.

Hvorfor får vi bihulebetennelse?

Årsaken til kronisk bihulebetennelse er som regel nesepolypper. Et viktig unntak er ensidig kjeve bihule betennelse pga tannrotinfeksjon. Polypose er polypøse utvekster fra bihuleslimhinnen som kan stenge forbindelsen mellom nese og bihule. Dette fører ofte til økt bakterievekst og infeksjon. Bihuleoperasjon kan være nødvendig dersom du rammes av tilbakevendende bihulebetennelser som følge av blokkeringer i åpningen fra bihulene til nesen.Ved polypose er operasjon som regel alltid nødvendig. Astma er i slekt med polypose og forekommer ofte samtidig. Vi vet enda ikke hvorfor vi får polypper. Symptomene er tett nese, hyppige bihule betennelser med hode pine og konsentrasjons vansker og ikke minst nedsatt eller tap av luktesans.

Operasjonen:

Operasjonen går ut på å fjerne polypper samt å lage noe større åpninger inn til bihulene. Inngrepet tar som regel en halv til en time og gjøres vanligvis i sedasjon og lokal bedøvelse. Vi opererer idag ved hjelp av endoskop gjennom neseborene og ser hva vi gjør på tv skjermen. Vi fjerner roten til polyppen med under liggende ben og får en større åpning til bihulene. Man får tamponger i nesen 2 dager etter inngrepet. Etter 14 dager er pasientene som regel i fin form og kan starte fysisk trening. For enkelte kan kortison nese spray være bra etter inn grepet.

Komplikasjoner og risiko:

En endoskopisk bihuleoperasjon gir som regel svært gode resultater. I enkelte tilfeller kan polyppene komme tilbake og det er viktig å komme til regelmessige kontroller. Tilbakefall kan i mange tilfelle kureres med en kortison injeksjon.

Priser Bihulebetennelse

  • BihulekirurgiFra 17 800,-
  • Konsultasjon: Øre, Nese og Hals980,-