Snorkeoperasjon

Vi tilbyr flere varianter av operasjon og behandlinger for snorking. Litt under halvparten av oss nordmenn snorker. Vi skiller mellom det vi kaller sosial snorking, som kun er forstyrrende for sengepartner, og det vi omtaler som snorkesyke. Snorkesyke er en mer alvorlige form for snorking, med diverse pustestopp i løpet av natten. Dette fører til at du blir uopplagt og trøtt dagen derpå. For å få klarhet i hvor alvorlig snorking du har, så må du til søvnregistrering på sykehus. Er du imidlertid frisk og ikke spesielt trøtt på dagen og din partner sier du snorker i alle stillinger, kan vi, hvis undersøkelsen og din historie ikke tyder på snorke syken, operere deg ved vår klinikk.

Hva er forskjellen på snorkesyke og sosial snorking?

Ved snorkesyke er det tungen som faller ned i svelget og stenger passasje til luft røret. Sosial snorking, derimot skyldes kort avstand mellom drøvel og bakre sveglvegg. Drøvelen settes da i svingninger og dette gir lyd og i enkelte tilfelle mye lyd. Tett nese forverrer det hele. Er du i tillegg overvektig og ligger på ryggen, blir det verre. Hos sosiale snorkere kan vi som oftest med gode resultater operere. Har du spesielle årsaker som fører til tett nese, som skjev skillevegg, nesepolypper må dette korrigeres før en snorke operasjon.

Om behandlingene for snorke syke.

Må først snorke registreres på sykhus.er du under bitt kan en bitt skinne som skyver underkjeve frem hjelpe.Hvis ikke er alternative en ansiktsmaske kalt C-pap.

Operasjoner for sosiale snorkere.

Disse operasjonene for de som snorker går ut på å stramme den bløte gane og drøvel. Dette gjør vi enklest med radiobølger, hvor vi stikker inn en spesiell gaffel i den bløte ganen. Dette fører til arr dannelse som korter den bløte gane, slik at avstanden til bakre svelg vegg blir lenger som gjør at drøvelen ikke gir lyd. Inngrepet gjøres i lokal bedøvelse.

Snorkeoperasjon med laser

Den andre operasjonen heter UPP (Uvelo Palato Plastikk). Denne strammer også opp ganen. Passer best til mer uttalte tilfelle og gir sikrere godt resultat. Dette gjør vi med CO2-laser i lokal bedøvelse og sedasjon. Rutiner og prosedyrer i forkant og etterkant av en operasjon finner du her.

Komplikasjoner og risiko

Etter en radiobølgebehandling er det ingen komplikasjoner bortsett fra litt ubehag i halsen de første dagene. Virkningen kan først merkes etter 6 uker. Ved en UPP-operasjon har du ganske sterke smerter de første dagen som krever smertestillende tabletter. Smertene avtar etter en ukes tid. Etter 14 dager kan du begynne med forsiktig trening. Blødning kan forkomme i svært få tilfeller. Dersom dette inntreffer må du ta kontakt med oss eller nærmeste sykehus. Hele 80% av våre pasienter som behandles for snorking blir betydelig bedre. Er du overvektig kan det hjelpe å slanke seg.

Priser Snorkeoperasjon

  • UPP: Laserbehandling av snorkingFra 22 800,-
  • Radiobølgebehandling av snorkingFra 15 000,-
  • ConchotomiFra 8 600,-
  • Konsultasjon: Øre, Nese og Hals980,-