Øyelokkoperasjon

Det sies at øynene er «sjelens vindu». Du kan like klisjeen eller ikke, men forskning slår fast at øynene avdekker personlighet, karakter, og helsetilstand. Avhengig av genetiske faktorer, og i takt med alder, kan huden i øyelokkene imidlertid sige noe ned og sjenerende «poser» kan bli synlige i nedre øyelokk. Dette kan bidra til at du ser trøtt og sliten ut, selv om du ikke er det.

Hvorfor øyelokksoperasjon?

En øyelokkoperasjon (øyelokkplastikk) er i dag en av de aller vanligste kosmetiske operasjoner. I de fleste tilfeller gjøres slike operasjoner av hensyn til utseendet. Slapp og hengende hud i øvre og nedre øyelokk kan for mange gi tretthetssymptomer, da det er tyngre å løfte tunge øyelokk. En øyelokkoperasjon vil føre til at du ser yngre, mer våken og opplagt ut. Såkalte «kinnposer», dvs. utposninger nedenfor nedre øyelokk, kan ikke korrigeres ved en øyelokkoperasjon. Det samme gjelder dype rynker rundt øynene. Noe av dette kan imidlertid reduseres noe ved en laserpeeling i tillegg. Et overskudd av hud i de øvre øyelokkene også kan skyldes nedsenkning av øyebrynene. Dette vil ikke bli korrigert ved en vanlig øvre øyelokkoperasjon, men kan justeres med et samtidig eller senere endoskopisk panneløft eller brynsløft.

Operasjonen

En øyelokkoperasjon gjøres hos oss i de fleste tilfeller med laser. Dette gir ingen eller minimal blødning under inngrepet. Rehabiliteringen blir også ofte kortere, fordi det bli mindre hevelse og mindre blåmerker. Operasjonen gjøres i sedasjon og lokal bedøvelse. Selve inngrepet er etter dette helt smertefritt. Snittene i huden som følge av operasjonen legges slik at de synes minst mulig etter inngrepet. I øvre øyelokk legges de i den dype øyelokksfolden. Noen ganger må vi imidlertid legge snittene litt mer ut til sidene, dersom det er mye heng her. Nedre øyelokkene opereres for det meste ”innenifra”, dvs. at snittet legges på innsiden av øyelokket slik at det ikke blir noe utvendig arr. Har du stort overskudd av hud, må vi fjerne noe av huden like under øyevippene med en såkalt ”pinchmetode». I de øvre øyelokkene fjernes overskudd av hud, fett og eventuelt litt av muskulaturen.

Mulige komplikasjoner og risiko

En øyelokkoperasjon er et populært inngrep som gir svært gode resultater. Men det perfekte resultat kan i enkelte tilfeller være umulig å oppnå pga. alder, hud, asymmetri, arvelige faktorer og nedsenkede øyebryn. Forholdene rundt øynene er også ofte forskjellige. Dersom det fjernes for mye hud i øvre øyelokk kan lukning av det på natten bli et problem.Vi måler derfor hvor mye hud som kan fjernes med pasienten i liggende stilling.

Øyelokk – Før operasjonen

Preparater med acetylsalisylsyre eller andre blodfortynnende midler må ikke tas siste 14 dager før inngrepet. Disse øker faren for blødninger. Det samme gjelder for inntak av store mengder C eller E-vitaminer.

Røykere bør redusere forbruket mest mulig 14 dager før øyelokkoperasjon, og ikke røyke i det hele tatt de siste to dagene før. Ved forkjølelse eller annen febersykdom utsettes inngrepet.

Større fysiske anstrengelser bør unngås i to uker etter inngrepet. Operasjonsdagen for øyelokkoperasjon møter man fastende, dvs. ikke spise eller drikke etter kl 24 kvelden før. Kontaktlinser må fjernes. Dette er generelt for alle inngrep

Priser Øyelokkoperasjon

  • Nedre øyelokkFra 22 000,-
  • Pinch n. øyelokkFra 9 000,-
  • Øvre og nedre øyelokkFra 34 800,-
  • Øvre øyelokkFra 16 800,-
  • Konsultasjon: Plastikkirurg500,-