Øyenbrynsløft

Har du hengende øyebryn, først og fremst på sidene, så kan et tinning løft være aktuelt for deg. Et slikt løft er en enklere form for panneløft. I prinsipp er brynsløft og panne løft det samme.

Operasjonen

Mange tror at et løft av øyenbryn/tinning gir et kunstig og uttrykksløst utseende. Dette er ikke riktig. Et slikt inngrep beholder mimikken og gir deg et naturlig og mer våkent utseende, uten at du ser operert ut. Inngrepet foregår ved å fjerne overflødig hud over øyenbrynet med start i kanten av hårlinjen slik at arret blir mindre synlig. Snittet legges bak hårfestet i tinningen, og huden løsnes ned til øyenbrynet. Tråder settes i huden og festes i tinning-muskulaturen. Overflødig hud fjernes.

Brynsløft på menn med lite hår gjøres ved å fjerne hud direkte over brynene.

Kombinasjon av øyebrynsløft og andre inngrep

Et løft av øyenbryn/tinning gjøres ofte i kombinasjon med ansiktsløft og/eller en øyelokkoperasjon, dersom det vil gi det beste resultatet. Operasjonen tar ca. 60 minutter og utføres i sedasjon (lett søvn) med lokalbedøvelse, slik at du kan slappe helt av under inngrepet.

Komplikasjoner og risiko

Et løft av øyenbryn gir som regel svært gode resultater. Komplikasjoner som blødninger og infeksjon forekommer svært sjelden. Følelsesløshet i pannen (nummenhet) er vanlig den første tiden, men dette gir seg vanligvis raskt. Affeksjon av nerven kan forekomme, men går som regel over etter noen uker.