Ansiktsløft

Det kan være flere årsaker til at en person ønsker et ansiktsløft. Med alderen mister huden ofte mye av sin elastisitet, og du kan bli nedfor når rynker og heng ved kjeve-kammene og på halsen blir for fremtredende. Vi mister også volum og fylde. Den som har tynn hud og lite underhudsfett, er mest utsatt. I tillegg til alder så vil gener, hvordan vi lever livet vårt, sykdom, røyk, medisiner, vær og vind ha innvirkning på hvordan vi eldes.

Ansiktsløft

Et ansiktsløft er en plastikkirurgisk operasjon der overflødig hud fjernes fra ansikt og/eller hals for å glatte ut rynker og løfte slappe deler av ansiktet. Spesielt kinn, nedre del av ansikt og hals blir markert strammere etter et ansiktsløft. Vår filosofi er at også hudforbedring er like viktig som kirurgi, og at dette til sammen gir det beste resultatet. Et hudforbedringsprogram med Obagi ZO-produkter og/eller en kjemisk peel eller laserbehandling er derfor noe vi anbefaler, sammen med løftet. Ved overskudds av hud i øvre øyelokk, og poser under øynene kan det også være aktuelt med en øyelokkoperasjon sammen med et ansiktsløftet. Det er også mulig å gjøre fettransplantasjon, for å økte volum i ansiktet, i samme behandling. Et ansiktsløft tar vanligvis 2-3 timer avhengig av utgangspunkt. Et ansiktsløft er imidlertid noe du bør tenke nøye gjennom. Derfor er det helt normalt å bruker noe tid etter konsultasjonen på å tenke gjennom hvorvidt du ønsker en slik operasjon eller ikke. Hos oss har vi tre typer av ansiktsløft: Optimun Mobilitylift: Dette er en mindre omfattende ansiktsløft som passer for deg som ikke ønsker et stort inngrep. Fordelene er kort rekonvalesens og liten risiko for blodansamling og andre komplikasjoner. Et ansiktsløft av denne typen egner seg best til eldre kvinner og menn med tynnere hud og lite underhudsfett i ansiktet. Snittet går fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øret. Huden løsnes kun 2 til 3 cm foran øret og muskulaturen trekkes opp med tråder. MACSlift: Ved dette ansiktsløftet korrigeres hengende hud og underhuds muskelvev ved å løfte vertikalt gjennom et kort lite snitt, som går fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øreflippen. Denne metoden egner best til yngre kvinner og menn som har endel underhudsfett . Arrene etter et ansiktsløft av denne typen er normalt lite synlige. SMASlift: Ved dette ansiktsløftet legges snittet fra tinningen, foran øret og avsluttes bak øret. Vi lager en større hud lapp, muskelen under huden strammes ved at en del av den fjernes. Rekonvalesens er noe lenger ved denne type inngrep og risiko for komplikasjoner noe høyere, selv om dette forekommer svært sjelden. Et ansiktsløft som SMASlift passer for deg som har hengende hud på hals, overflødig hud under underkjeve, hengende kinn eller dype rynker rundt munnen og nedre øyelokk. Arrene etter et ansiktsløft av denne typen er normalt lite synlige.

Komplikasjoner og risiko

Et ansiktsløft gir som regel svært gode resultater, og komplikasjoner forekommer svært sjelden. Blodansamling under huden etter en operasjon, kan imidlertid skje, oftest da det første døgnet etter operasjonen. Det er derfor viktig å holde seg mest mulig i ro. Blodansamlingen merkes ved unormal hevelse, som regel på den ene siden av ansiktet. Infeksjon forekommer svært sjelden. Det samme gjelder komplikasjoner som lammelse av ansiktsnerven med skjevhet i ansiktet.

Priser Ansiktsløft

  • AnsiktsløftFra 69 000,-
  • Full facelift m/midtansikt + stor halsløftFra 88 000,-
  • PanneløftFra 42 000,-
  • Endymed ansikt og kroppFra 3 000,-
  • Konsultasjon: Plastikkirurg500,-