Operasjon for utstående ører

Utstående ører er en medfødt defekt som de fleste ønsker å gjøre noe med, gjerne før skole alder.Dette fordi, spesielt foreldre ikke ønsker at barnet skal bli et mobbeoffer. I de fleste tilfelle mangler det en fold som gjør at øvre del av øret står ut. Kun med et lite snitt kan ørets form endres slik at de blir liggende tettere inntil hodet.

Utstående ører

Utstående ører er en relativ vanlig arvelig tilstand med stor variasjon i grad og form. Operasjon av utstående ører er i dag en svært vanlig operasjon for både barn og voksne. Inngrepet forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Hvordan utføres operasjon av ørene?

Gjennom tidene har det vært beskrevet en mengde operasjoner for utstående ører.De siste årene har vi bukt en metode som etter vår mening gir det suverent beste resultat. Kun et lite snitt i øvre del av øvre hud fold og ved hjelp av en diamant fil slipes brusken tynn slik at en ny fold kan formes. Vi setter to små tråder under huden som holder øret på plass i den nye formen. Operasjonen tar cirka én time for begge ører, og foregår i lokalbedøvelse og sedasjon (lett søvn) . Barn kan få narkose. Etter en operasjon for utstående ører har man bandasje rundt hodet i en uke, og videre en uke med pannebånd. Stingene forsvinner av seg selv. Rutiner og prosedyrer i forkant av- og etter en operasjon for utstående ører finner du her.

Mulige komplikasjoner og risiko

En operasjon for utstående ører gir som regel svært gode resultater. Komplikasjoner forekommer svært sjelden. Blødninger med blodansamling under huden kan forekomme, men gir seg ofte raskt.

Hva koster en øreoperasjon?

Prisen på en operasjon av ørene er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en veiledende «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i samtale med legene våre på konsultasjon. Du finner veiledende prisliste her.