Hudforbedring

Et sikkert aldringstegn er utviklingen av linjer og rynker i ansiktet. Pigmentflekker og synlige blodårer kan også komme med alderen. Visste du forresten at huden din starter aldringen allerede i 25-30 års alderen? Det som i praksis skjer er at huden etter hvert mister elastin og kollagen som bidrar til at huden reduserer glød og ungdommelighet. Det medisinske kremprogrammet fra ZO Skin Health motvirker slike forandringer i huden, og kan brukes alene som en behandling for hudfornying, eller i kombinasjon med andre behandlinger.

ZO Skin Health – medisinsk kremprogram

Dr. Obagi er vitenskapsmann og hudlege i LA, USA og anses som en av verdens fremste eksperter på hudforbedring. På 80-tallet utfordret han tradisjonell hudpleiebehandlinger og utviklet det som skulle vise seg å bli en av verdens mest anerkjente merkevarer innen hudpleie – det medisinske hudpleieprogramet ZO Skin Health som inngår i ZO Medical-kremprogram. Produktene, som alle inneholder a-vitaminsyrer, brukes og foretrekkes i dag av leger og plastikkirurger verden over.

A-vitaminsyrer

Kliniske studier slår fast at langtidsbruk av A-vitaminsyre, som f.eks Retinol kan gjøre underverker på hud og rynker. A-vitaminsyre øker produksjonen av nye celler og fører til avstøtning av gamle. I tillegg til å redusere fine linjer brukes også A-vitaminsyre for å jevne ut hudfargen, redusere pigmentflekker og forbedre solskadet hud ved å øke produksjon av elastin og kollagenet i huden. Mediesinske hudkremer med A-vitaminsyre kan også ha en positiv effekt på hud med store akneutbrudd, rosacea, store porer og kviser.

Peelinger og laser

I tillegg til kremer fins det i ZO-programmet diverse typer peelinger som behandler dypere pigmentflekker dypere, linjer, rynker og arr som vi ikke klarer å behandle bare med kremprogram. På toppen av peelingen bruker vi også ofte laserbehandling for dypere rynker og arr.

Mulige komplikasjoner og risiko:

ZO-hudprogram er en populær behandling som oftest gir svært gode resultater. Vanligste bivirkning ved bruk av A-vitaminsyre i kremprogram er irritasjon i huden. Flassing og rødhet forekommer ofte i starten av behandlingen, men huden utvikler toleranse over tid. Etter peelingbehandlinger kan små skorper i huden oppstå, men disse forsvinner etter en ukes tid. Mildere peelinger har kortere tilhelingstid.

Hva koster et hudforbedringsprogram?

Prisen på et hudprogram er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og behandlingens omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i i samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her.