Hudkreft

I Norge dør ett menneske daglig av malignt melanom (Føflekk kreft) og vi ligger på verdenstoppen. Lys hud og soleksponering er hovedårsaken til hudkreft. Det å kunne sjekke huden sin regelmessig kan gjøre at man kan oppdage forskjellige former for hudkreft tidlig og få adekvat behandling for disse.

BP er en av de få klinikkene i Norden som har et apparat som skanner hele kroppen din og vil kunne huske alle dine føflekker og kan detektere eventuelle endringer på millimeter nivå.

Vi har 4 forskjellige hovedformer for hudkreft:

En aktinisk keratose (AK), også kjent som solkeratose, er en hudforandring som skyldes UV stråler. Den blir per definisjon ikke regnet som hudkreft men har potensiale til å utvikle seg til den nest vanligste hudkreft formen, plateepitel karsinom (SCC). AK er ofte et varseltegn fra huden at den har blitt overeksponert for UV stråler.

Basal Celle Karsinom (BCC) er unormal og ukontrollerte vekst av hudceller som sitter helt nederst i epidermis (det ytre laget av huden). BCC kan se ut som et overfladisk sår, rødt avgrenset mindre området med løs hud over, eller en forhøyelse i huden med innsenkning i midtre del, som en smultring. Det er også hovedsakelig forårsaket av soleksponering og man finner flest tilfeller i ansiktet. BCC sprer seg nesten aldri til andre organer i kroppen men kan ”grave” seg dypere i huden der den sitter.

Plate Epitel Karsinom (SCC) er den nest vanligste formen med over 2000 nye tilfeller i året i Norge. UV stråler er også hovedårsaken her. SCC kan forekomme på alle områder på kroppen, og har 4-6% sjanse for spredning til andre organer.

Malign melanom (MM) eller føflekk kreft som det også kalles er den mest alvorlige og dødelige av hudkreft former. I motsetning til de andre kan disse forandre seg rask og spre seg til andre organer. Det er viktig at slike forandringer oppdages tidlig og opereres. Hoved risikofaktorer er arv (søsken, foreldre eller barn) og soleksponering, særlig hvis man har blitt solbrent.

Ved Bœrum Private tilbyr vi meget avansert føflekk scanning av hele kroppen som er basert på amerikansk teknologi slik at enhver detalje av dine føflekker registreres og som kan gjøre det enklere å oppdage endringer. En slik avansert helkropps scanning kan man gjøre en gang i året.

Priser Hudkreft

  • Fjerning av føflekk/hudkreftFra 950,-
  • Fotodynamisk Behandling (PDT) mot solskader/hudkreft: 1 felt2 800,-
  • Fotodynamisk Behandling (PDT) mot solskader/hudkreft: 2 felt3 800,-
  • Fotodynamisk Behandling (PDT) mot solskader/hudkreft: 3 felt4 800,-
  • Kurretage/SkrapingFra 800,-
  • Vevsprøve (Hudbiopsi)650,-
  • Helkropps føflekk scanning3 100,-
  • Konsultasjon: Hudlege1 650,-