Kjemisk peeling

En behandling med kjemisk peeling kan være løsningen for deg om du er plaget med kviser, pigmentforandringer, arrdannelser, solskader eller har små rynker du gjerne vil bli kvitt. Behandlingen gjør at gammel hud flasser av, og stimulerer kollagen slik at huden får et yngre og friskere preg.

Hva er kjemisk peel?

Kjemisk peeling er en behandling av huden med en kjemisk oppløsning, som består av salicylsyre eller TCA 20-40%. Hensikten er å stimulere kollagenet og de elastiske fibrene i selve lærhuden, stimulere dannelsen av en kraftigere hud, samt øke dannelsen av en grunnsubstans i huden som binder væske. Rynker, arr og pigmentflekker reduseres.

Hvem kan ta kjemisk peeling?

Alle som er fylt 18 år kan få kjemisk peeling av huden. Kjemisk peeling bør unngås i følgende situasjoner:

 • Ved infeksjon i huden
 • Første måneder etter bruk av aknemedisin (isotretinoin)
 • Ved nye operasjonssår
 • Allergi
 • Graviditet og amming

Typer av kjemisk peeling

Avhengig av utgangspunkt, benyttes ulike typer av kjemiske peelinger;

Overfladisk peeling: Fjerner det øverste laget av overhuden og gir huden et friskere utseende.

Medium dyp kjemisk peeling: Kan fjerne eller stimulere hudceller og fjerner overflatiske pigmentskjolder.

Dyp peeling: Med denne oppnår man færre rynker og mindre arr.

Hos oss tilbyr vi både kjemisk (ZO Control Depth Peel) peeling og laserpeeling (CO2-laser):

ZO Control Depth Peel

ZO Control Depth Peel er en kjemisk peeling der huden påføres trikloreddiksyre sammen med en blå base. Den er velegnet til kosmetisk hudforbedring, reduserer solskader og rynker, fjerner pigmentflekker og fine linjer, og har en viss hudoppstrammende effekt.

Peeling med CO2-laser

Peeling med CO2-laser egner seg til behandling av dypere rynker. Ved laserpeeling fjernes de øverste lagene av huden, slik at kollagenet i de dypere hudlagene stimuleres og trekker seg sammen. Huden blir glattere og strammere, men uten å forandre karakter. Behandling med CO2- laser i dag er fraksjonert, det vil si at mange små laserstråler trenger ned i dypere lag av huden og stimulerer det eksisterende hudlaget til å bli yngre og mer spenstig. Behandlingen er mer skånsom enn tidligere CO2-laserpeeling, og tilheler raskere. Det er også mindre risiko for bivirkninger som hvite flekker og arr.

Etter behandlingen

Etter kjemisk peeling kan huden hovne opp og føles noe stiv og stram, men uten smerte. Det tar ca. 8-10 dager før sårene etter peelingen er grodd, og du kan bruke sminke igjen. I denne perioden er det viktig at du ikke river eller drar i de løse hudflakene. Etter en ZO Control Depth Peel ser huden som regel bra ut etter 14 dager og man kan starte med kremprogrammet igjen. Etter en laserpeeling begynner huden på en tilhelingsprosess som tar 7-10 dager før ny hud er dannet. I 2-3 måneder etter behandlingen kan huden være noe rødere enn den pleier, men de fleste ser bra ut etter 2-3 uker. Et område som er peelet skal ikke utsettes for soling, du må alltid bruke høy solfaktor. Det er også viktig å beskytte ansiktet med solbriller og solhatt.

Hvor mange kjemiske peelinger må jeg regne med?

Det beste resultat oppnås ved 3 kjemiske peelinger med 3-4 ukers intervall. Men det vil allerede etter første behandling være synlig forskjell.

Hva koster en behandling med kjemisk peel?

Prisen på en kjemisk peel er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og operasjonens omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her.

Priser Kjemisk peeling

 • ZO Control Depth Peel18 000,-
 • Co2 laser peel (hele ansikt)25 000,-
 • Co2 laser peel rundt munnen8 000,-
 • Co2 laser peel rundt/under øynene8 000,-
 • Kjemisk peel + Co2 laserpeel rundt munnen30 000,-
 • Konsultasjon: Hudlege1 650,-