Laserbehandling

For deg som ønsker en behandling som er mindre omfattende enn kosmetisk kirurgi, kan laserbehandling for aldersforandringer i huden være et alternativ. Mange opplever pigmentflekker, arr og sprengte blodkar som et minst like tydelig aldringstegn som rynker.

Laserbehandling

Laser har vært brukt til medisinsk behandling i flere tiår. I dag er teknologien ytterligere forbedret, og bruk av laser også i kosmetisk behandling er mye brukt. Ved bruk av laser er det mulig å behandle huden punkt for punkt slik at rynker, pigmentforandringer, slapp hud, arr, grov hud og andre aldringstegn forbedres.

Det finnes ulike typer lasermaskiner. Avhengig av områder som skal behandles, bruker vi følgende:

Fraxell laserbehandling: Dette er laserbehandling for behandling av rynker, acnearr og generell hudforbedring. Behandlingen, som skal hjelpe huden med å sette i gang kollagenproduksjon, kan gjøres på ansiktet, halsen, brystet og hendene.

HARMONY-laserbehandling (YAG & IPL): Dette er vår aller nyeste laser som ved hjelp av lys effektivt behandler blodårer, pigmentflekker og sprengte blodkar i ansikt og på ben, for å oppnå en hudforyngende effekt, og samtidig stimulerer kollagen i huden din.

Avhengig av utgangspunkt må ofte behandling med laser repeteres. Flere ganger for optimalt resultat.

Når bør jeg ta laserbehandling?

Du bør holde områdene som behandles borte fra sol både før og etter laserbehandlingen. Om vinteren er dette veldig enkelt i Norge, men det går også fint behandle med laser om sommeren bare du tar hensyn til sol.

Komplikasjoner og risiko

Behandling med laser er helt trygt og gjør ikke vondt. Likevel gir vi alltid lokal-bedøvelse slik at du kan slappe helt av mens behandlingen pågår. Komplikasjoner og bivirkninger forekommer svært sjelden. De fleste som behandles med laser kan imidlertid oppleve kortvarig svie, med noe rødhet og litt hevelse rett etter behandlingen. Dette går over i løpet av et par dager. Det er mulig å gå rett tilbake på jobb etter behandlingen, lett sminke kan dekke over rødhet.

Hva koster en laserbehandling?

Prisen på en laserbehandling er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i i samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her.