Botulinum Toksin Injeksjon

Har du linjer og furer i pannen eller «sinnarynke» mellom øyenbrynene som du irriterer deg over når du ser deg i speilet? Eller synes du «kråketærne» som kommer frem i øvre del av kinnene når du smiler kunne vært mindre synlige? Da kan kanskje en Botulinum Toksin injeksjon være noe for deg.

Hva er Botulinum Toksin injeksjon?

Botulinum Toksin injeksjon har vært brukt i medisinen lenge før den ble populær som rynkebehandler til kosmetisk formål. Brukt riktig er den ikke farlig, og behandling med injeksjoner er i dag en dagligdags og mye benyttet behandling her hos oss. Bruk av Botulinum Toksin injeksjon til å midlertidig redusere rynker i panne og den såkalte «sinnarynken» mellom øyenbrynene er populære behandlinger her hos.

Behandlingen fungerer slik at ved å injisere muskelavslappende injeksjon i små muskler i ansiktet, kan man forhindre at det danner seg mimikkrynker. I svært små og fortynnende doser sprøyter vi Botulinum Toksin injeksjon inn i utvalgte små muskler i ansikt eller på halsen for å glatte ut linjer og rynker. Ved å midlertidig lamme små musklene, kan også Botulinum Toksin injeksjoner ha en forebyggende effekt som stopper opp prosessen med linjer i ansiktet som etter hvert blir dypere. Behandling med Botulinum Toksin injeksjoner har også en god effekt på overdreven svette i armhuler, hender og føtter, og kan med fordel brukes ved migrene.

Behandling med Botulinum Toksin injeksjoner virker kun på de spesifikke musklene som behandles og ikke på de nærliggende muskelgruppene. Effekten av en behandling varer fra seks til 12 måneder. Ønsker du et mer varig resultat, kan et ansiktsløft være et alternativ.

Komplikasjoner og risiko

En Botulinum Toksin injeksjonsbehandling gir som regel gode resultater, og komplikasjoner forekommer svært sjelden. Milde hevelser, ømhet og blåmerker kan forekomme, men dette vil som oftest forsvinne innen en uke.

Hva koster en behandling med Botulinum Toksin injeksjon?

Prisen på en behandling med Botulinum Toksin injeksjon er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og hvor mange områder som skal behandles. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på din behandling fastsettes i i samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her.

Priser Botulinum Toksin Injeksjon

  • Botulinum Toksin: 1 område2 000,-
  • Botulinum Toksin: 2 områder3 500,-
  • Botulinum Toksin: 3 områder4 800,-
  • Injeksjon i håndflater mot svette5 500,-
  • Injeksjon under armene mot svette5 500,-
  • Injeksjon – Masseter muskel3 000,-