Sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på, er ved hjelp av laser. Hos oss benytter vi en såkalt YAG-laser som fjerner de sprengte blodkarene permanent, og behandlingen går raskt og smertefritt. Det varierer selvfølgelig hvor mange behandlinger du trenger, avhengig av mengden sprengte blodkar du har. Som oftest er flere behandlinger nødvendig.

Lettere rødhet i huden, ofte i kinnene, behandler vi med et intensivt pulserende lys (IPL-lys), som utføres raskt og enkelt. Lyset ignorerer de øverste hudlagene, og går ned i den dypere delen av huden, så resultatene ser du først etter et par dager. Full effekt av behandlingen får du etter en måneds tid, når de øvre lagene av huden er borte. Behandlingen må gjentas med 3 ukers mellomrom opp til fem ganger.

Du kan ta på makeup rett etter behandlingen og gå ut uten å være rød eller sår i ansiktet. Det kan forekomme at du føler deg litt solbrent og oppsvulmet, men dette går over i løpet av dagen. Det er best å gjennomføre laserbehandling om høsten, når vi ikke så mye ute solen som vi er på sommerstid. For solen med sine UV-stråler og laser er ingen heldig kombinasjon.

Behandling av sprengte blodkar gir oftest svært gode resultater. De fleste får lette blåmerker i huden og blodårene blir forbigående mer synlige rett etter behandling. Noen får også litt brunlig pigmentforandring på de behandlede områdene i ansikt, (spesielt ved behandling av litt større blodårer), men også dette forsvinner vanligvis i løpet av noen få måneder. Komplikasjoner som sår og infeksjoner er svært sjelden etter behandling av sprengte blodkar.