Brystløft / Brystreduksjon

Mange kvinner utvikler tidlig heng av brystene. Dette kan ha genetiske årsaker, eller at brystene henger mer enn ønsket etter graviditet og amming. Hvert år gjennomfører over 2000 kvinner i Norge brystløft og/eller brystreduksjon med svært gode resultater.

Om konsultasjonen

Det er flere årsaker til at kvinner ønsker mindre bryster og vakrere fasong. Tunge og store bryster kan gi smerter i skuldre og nakke, hudirritasjon under brystene og plagsomme søkk etter BH-stroppen. På konsultasjonen måler og skisserer vi ulike muligheter og du får råd basert på dine brysters form (høyde, bredde, fylde, eventuelt heng) hudkvalitet og brystkassens utseende. Vi setter av god tid, slik at du får all den informasjon du behøver for å ta et riktig valg. Det er helt normalt å bruker noe tid etter konsultasjonen på å tenke gjennom prosessen og all den skriftlige og muntlige informasjonen du har fått. Om du ønsker en ytterligere konsultasjon og gjennomgang for å føle deg trygg på at du tar et riktig valg så tilbyr vi dette kostnadsfritt.

Om Operasjonen

Brystløft gir bedre formede, høyere plasserte og mer ungdommelige bryster. Brystvev, fett og overflødig hud kan fjernes slik at brystene blir lettere og strammes opp. Brystvorten plasseres ofte høyere og det brunpigmenterte området rundt vorten forminskes hvis du ønsker det. Hvem kan opereres Vårt utgangspunkt er at alle friske, fullt utviklede kvinner som har behov, kan få gjennomført brystreduksjon/løft-operasjon hos oss. Pasienter under 18 år skal ikke tilbys kosmetiske operasjoner, herunder brystreduksjon/løft. Hvem bør ikke operere Kvinner som bruker medikamenter som virker inn på blodets leveringsevne er medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre eller betennelsesdempende midler (rådfør deg med din lege). samt vitamin-E i store doser og enkelte naturpreparater, må rådføre seg med oss for en operasjon Operasjonen utføres ikke når du er forkjølet med fuktig hoste eller har annen infeksjon. Du må ikke ha betennelse/sår i huden på brystet. Vi opererer ikke kvinner som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller medikamenter eller har spiseforstyrrelser. Kvinner som har hatt spiseforstyrrelse må fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at dette er tilbakelagt og at det ikke er til hinder for å gjennomgå brystløft. Brystreduksjon/løft og amming Amming må være avsluttet minst 6 måneder før en brystoperasjon. Dersom du antar at du vil få behov for å amme etter operasjonen, må du opplyse legen om dette. Brystløft kombinert med brystforstørrelse En kombinasjon av brystløft med brystforstørrelse er ofte vanlig. Spesielt gjelder dette kvinner som har relativt små, tomme og hengende bryster og ønsker større volum. I slike tilfeller legges proteser inn for å øke brystenes volum, og gi en bedre fasong på brystene.

Hva koster en operasjon for brystløft/brystreduksjon?

Prisen på en operasjon for brystløft/brystreduksjon er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her.

Rutiner og prosedyrer i forkant og etterkant av en operasjon finner du her.

Priser Brystløft / Brystreduksjon

  • BrystreduksjonFra 44 000,-
  • Fjerning implantatFra 17 000,-
  • Gynekomasti (reduksjon av brystdannelse hos menn)Fra 32 000,-
  • BrystløftFra 42 000,-
  • Brystløft med proteseFra 56 000,-
  • Konsultasjon: Plastikkirurg500,-