Bukplastikk

En bukplastikk -operasjon fjerner overflødig hud på magen slik at den blir flatere og figuren strammes opp. Løs, uelastisk og overflødig hud på magen som du ikke blir kvitt, kan være plagsomt og oppstå av flere årsaker. Ofte spiller hormonelle og generelle aldersforandringer inn. Skjemmende strekkmerker er også ofte vanlig etter graviditeter og kraftig vektreduksjon.

Om konsultasjon for mageplastikk

På konsultasjonen vil vi måle og skissere muligheter, og du vil få råd basert på dine ønsker og ditt utgangspunkt. Vi setter av god tid, slik at du får all den informasjon du behøver for å ta et riktig valg. Det er helt normalt å bruke noe tid etter konsultasjonen på å tenke gjennom all skriftlig og muntlig informasjon du har fått. Har du behov for ytterligere informasjon eller en gjennomgang til for å føle at du tar en riktig avgjørelse er du alltid velkommen til dette, da kostnadsfritt.

Bukplastikkoperasjon erstatter ikke slanking

Bukplastikk erstatter ikke slanking. Pasienter som har betydelig overvekt bør redusere vekten i god tid før en slik operasjon slik at vekten ved operasjonen er stabil. Risikoen er mindre og resultatet blir bedre om du er tilnærmet normalvektig. Røykere må ikke røyke i minimum 4 uker før og 4 uker etter operasjonen. En effekt av røyking er at blodtilførselen til huden og sårkantene reduseres. Hudavstøtninger kan oppstå om huden ikke får nok blodforsyning. Det kan innebærer større arrdannelser.

Komplikasjoner og risiko ved mageplastikk

Komplikasjoner forekommer svært sjelden. Over 95% av våre pasienter som har gjennomført en operasjon for bukplastikk sier at de er meget fornøyd med resultatet. Blødning og infeksjoner kan forekomme, men opptrer svært sjelden. Væskeansamling kan forekomme under huden ved operasjonssåret, men dette suges opp ved hjelp av et dren. Dersom du får ny ansamling av vevsvæske i sårflaten etter at drenet er fjernet, (dren fjernes 1-5 dager etter operasjon) vil legen tappe dette ut med en sprøyte.

Etter operasjonen

Det første døgnet etter operasjonen må du ta det rolig. Bandasjen fjernes etter 1 til 3 dager. Den innerste teipen skal sitte i 2 uker. Da klippes kun de løse trådendene på sidene, alt under huden blir borte av seg selv. Pasienten får et kompressjonsplagg oppå bandasjen rett etter operasjon. Den skal brukes dag og natt i 4 uker, og deretter på dagtid i 2-4 uker. Pasienten skal teipe arrene i 4-6 måneder. Vi anbefaler sterkt å bruke tapen Micropore fra firmaet 3M. Denne kan slippe litt væske igjennom innenfra, og etterlater lite lim på huden som kan gi sårhet. Huden vil føles noe hard i den første tiden etter inngrepet., men avtar etter hvert.

Tilhelingstid varierer fra pasient til pasient, og normaliseringen av behandlingsområdet avhenger av pasientens alder og hudkvalitet. Etter 5-6 uker kan pasienten drive normal aktivitet, mens det tar 3–6 måneder før resultatet ser helt bra ut.

Hvem kan ta en mageplastikkoperasjon?

I prinsippet kan alle friske mennesker opereres. Pasienter under 18 år skal ikke tilbys kosmetiske operasjoner, herunder bukplastikk.

Hvem bør ikke opereres med bukplastikk?

 • Operasjonen utføres ikke når du er forkjølet, har hoste med feber eller har annen infeksjon.
 • Pasienten må ha mulighet til å ta det helt med ro i minst en uke etter operasjonen.
 • Mødre med små barn må ha avlastende hjelp etter inngrepet.
 • Klarer du ikke la være å røyke kan du ikke opereres, da risikoen for et dårlig resultat blir for stor.
 • Ved psykisk ubalanse, alkohol missbruk eller -medikamenter.
 • Personer med spiseforstyrrelser. Har man hatt spiseforstyrrelse må det fremlegges erklæring fra behandlende psykolog eller lege, om at dette er tilbakelagt og at det ikke er til hinder for å gjennomgå en operasjon.

Om operasjonen

Liten bukplastikk

Dersom du kun har litt løs hud nedenfor navlen er det tilstrekkelig med såkalt nedre (liten) bukplastikk. Snittet legges like over kjønnsbehåringen («bikini-snitt») slik at arret ikke blir synlig når du har på deg bikini eller liten truse.

Full (stor) bukplastikk

Foreligger det løs, overflødig hud både over og under navlen, så er det nødvendig med en full (stor) bukplastikk for å oppnå et fint og stramt resultat. Arret plasseres som regel på samme sted som ved nedre bukplastikk, men strekker seg noe lengre til sidene ettersom all løs hud nedenfor navlen fjernes. Huden ovenfor navlen strekkes ut og blir til den nye stramme maven. Navlen blir sittende, mens huden dras over denne. Full bukplastikk hos oss inkluderer fettsuging (liposkulptur) og muskeloppstramming, for maksimal effekt av operasjonen.

Total ”round up” – Bodylift

Dette er det mest omfattende operasjonsmetoden innen bukplastikk. Den egner seg for deg med større mengder overflødig hud, og en bakende som har sunket betraktelig ned. Arret legges tett over skambenet for så å legges i nivå med hoftekammene. Slik formes maven best og gir minst mulig arr på selve maven. For alle typer av operasjoner gjennomføres det i tillegg en innvendig oppstramming av magemusklene hos pasienten. på denne måten får pasienten tilbake en så flat fasong som mulig, og ved fremtidig trening får man igjen kontakt med magemusklene med påfølgende godt resultat.

Hva koster en bukplastikkoperasjon?

Prisen på en bukplastikk-operasjon er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i samtale med lege i konsultasjonen.

Du finner prislisten her.

Rutiner og prosedyrer i forkant og etterkant av en operasjon finner du her.

Priser Bukplastikk

 • Liten / nedreFra 38 000,-
 • Full bukplastikk inkl. fettsuging og muskeloppstrammingFra 65 500,-
 • Rundtgående bukplastikk/bodylift m/overnattingFra 178 000,-
 • LårplastikkFra 45 000,-
 • OverarmplastikkFra 42 000,-
 • Rumpeforstørrelse med eget fett (BBL)Fra 59 000,-
 • Konsultasjon: Plastikkirurg500,-