Sedasjon:

Til mindre inngrep som nese- og ansiktskirurgi, gir vi som regel det vi kaller sedasjon. Ved disse inngrepene gir vi lokalbedøvelse samt smertestillende og beroligende medikamenter. Under operasjonen blir du nøye overvåket av erfarent anestesipersonell som har jobbet med sedasjon i mange år.

Vi gir alle en god dose smertestillende intravenøst (gjennom en tynn plastkanyle som legges i en blodåre på håndryggen eller i albuen) før vi setter lokalbedøvelse. Dette gjør at du merker svært lite til de små stikkene når lokalbedøvelsen settes, samt at du ikke har smerter når operasjonen er over.

Sedasjon er en anestesiform som gir kirurgen gode arbeidsforhold, samtidig som man gir mindre medisin enn ved full narkose. Dette betyr at du som pasient raskere vil føle deg som helt våken igjen, samtidig som du vil få mindre bivirkninger av medisinene (svimmelhet, kvalme etc.)

Vi har svært god erfaring med sedasjon, og for oss er dette den foretrukne bedøvelsesformen til nese- og ansiktskirurgi. Våre pasienter er også veldig fornøyd med dette. Ønsker man full narkose er dette selvfølgelig også noe vi kan tilby.

Narkose:

Til større kroppskirurgi som brystproteser, gir vi full narkose. Under narkosen sover du dypt og behagelig under hele operasjonen. Når vi skrur av narkosemedisinen, våkner du gjerne innen 5 – 10 minutter. Da er du som regel ganske sløv og trøtt.

Som ved sedasjon setter vi lokalbedøvelse i operasjonsområdet, samt gir smertestillende medisiner før du våkner, slik at du ikke har store smerter når operasjonen er over.

Noen pasienter frykter at de skal ligge våkne under narkosen uten at de klarer å gi beskjed eller at de ikke skal våkne etter narkosen. Dette kan ikke skje med de narkosemidlene vi bruker og er dermed en ubegrunnet frykt.

Du får lokalbedøvelse i tillegg til sedasjonen/narkosen.